logo
Mensendieck Weidevenne
Welkom
Praktijk
Mensendieck
Rugklachten
Nek/schouderklachten
Stress
Hoofdpijn
Hyperventilatie
Heup, knie en voet
Houdingklachten
Revalidatie
MedicalKinetics
Triggerpointtherapie
Medical Taping
Slaapoefentherapie
Kwaliteit
Vergoedingen
Tijden & Contact
Fotoalbum
Klachtenprocedure

Oefentherapie Mensendieck 

Oefentherapie Mensendieck is geschikt voor iedereen die zich herkent in een van onderstaande klachten of situaties: 

*Er zijn veel opgroeiende kinderen met houdingsafwijkingen, maar ook volwassenen die zware fysieke arbeid verrichten zoals bouwvakkers en verpleegkundigen, kantoorpersoneel die vaak dezelfde bewegingen uitvoeren en mensen die beroepshalve veel in de auto zitten.

Zelf zien, zelf voelen

De oefentherapeut Mensendieck maakt je bewust van de manier waarop je jouw chaam belast in het dagelijks leven en legt de relatie uit tussen jouw gewoontes en de klacht. Daarbij maakt de therapeut veel gebruik van spiegels en uitleg door middel van afbeeldingen van spieren en het menselijk lichaam.
 
Behandeling
 
De behandeling bij een oefentherapeut Mensendieck richt zich op het optimaliseren van jouw houding, manier van bewegen, ademhalen en ontspannen. Je krijgt vaak oefeningen mee om spieren zonodig te versterken, te rekken of te ontspannen.
 
Effect op lange termijn
 
Je past het geleerde toe in het dagelijks leven zodat terugkeer van klachten kan worden voorkomen. Jouw eigen inzet tijdens het behandelproces wordt daarmee beloond met een effect op lange termijn.

Meer interesse in de achtergrond van Mensendieck?

Als je interesse hebt in de historie van Oefentherapie Mensendieck, dan nodigen wij je uit verder te lezen over de grondlegger mevrouw Bess Mensendieck op www.vvocm.nl 

 

 


 

 Voorbeelden van afbeeldingen van spieren en het menselijke lichaam 

 

 

Mensendieck Weidevenne 0299 420459 Abel Tasmanplein 93 1448 NL Purmerend  | info@mensendieckweidevenne.nl