logo
Mensendieck Weidevenne
Welkom
Praktijk
Mensendieck
Re-mind
MedicalKinetics
Triggerpointtherapie
Medical Taping
Slaapoefentherapie
Kwaliteit
Vergoedingen
Tijden & Contact
Klachtenprocedure

Vergoedingen & tarieven

Als u aanvullend verzekerd bent, worden de kosten van uw behandeling rechtstreeks gedeclareerd bij de betreffende verzekeringsinstantie. Zelf kunt u zich dus zorgeloos richten op uw herstel. Hoeveel behandelingen u per jaar vergoed krijgt hangt af van uw polis en kunt u navragen bij uw verzekering. U kunt ook kijken op de pagina vergoedingen op deze website. Als u overweegt van zorgverzekering te veranderen kunt u kijken op www.zorgverzekering.org.

Het tarief van de behandeling is mede afhankelijk van de contracten met de zorgverzekeraars. De tarieven en vergoedingen liggen tussen de € 32,00 en € 36,00 per consult. Als een arts
het nodig vindt, kan de behandeling bij de patiënt thuis plaatsvinden. Hiervoor bestaan andere tarieven, die ook vergoed kunnen worden door uw zorgverzekeraar.
Behandelingen met een chronische indicatie, en de behandelingen voor jongeren tot 18 jaar vallen nog onder de basisverzekering. In het geval van een chronische indicatie worden de eerste 20 behandelingen vergoed uit de aanvullende verzekering. Vanaf de 21e behandeling worden de behandelingen vergoed uit de basisverzekering.

Oefentherapie Mensendieck wordt voor jongeren onder de 18 vergoed tot een maximum van 18 behandelingen uit de basisverzekering. Vervolgbehandelingen worden vergoed uit het aanvullende verzekering afhankelijk van de grootte van het pakket.

Eigen Risico 
Uw eigen risico is van toepassing op diensten uit de basisverzekering en niet op de aanvullende pakketten. Uw behandelingen oefentherapie Mensendieck uit het aanvullende pakket worden dus vergoed, zonder dat het in mindering wordt gebracht op het eigen risico.

Tarieven 2022

Indien uw verzekeraar uw behandeling niet vergoed, gelden de onderstaande tarieven.

Screening (alleen zonder verwijzing)* €10,00
Intake en onderzoek na screening (alleen zonder verwijzing)* €30,00
Behandeling in de praktijk €35,-
Behandeling aan huis €45,-
Niet tijdig afgemelde afspraak (minstens 24 uur van te voren) € 25,-
 
* De kosten van een 'screening' en van de 'intake en onderzoek na screening' zijn alleen van toepassing als u zich zonder verwijzing heeft aangemeld voor de behandeling. De therapeut beoordeelt tijdens de screening of u bij de oefentherapie Mensendieck op het juiste adres bent, of dat tussenkomst van de huisarts aan te raden is.

 

Mensendieck Weidevenne 0299 420459 Abel Tasmanplein 93 1448 NL Purmerend  | info@mensendieckweidevenne.nl